Itinerariu   Europa centrala 13 zile ( 12 nopti )

 

 

Traseu   Bucuresti- Germisara Geoagiu Bai – Budapesta-Gyor- Bratislava-Viena- Linz-Munchen-Fussen ( Hohenschwangau )- Innsbruck  ( Gerlos-Krimml ) Zell am See – Bruck – Heilingenblut- Klagenfurt- Graz- Budapesta- Sibiu- Bucuresti

 

Germisara ( 1 noapte )

Budapesta ( 2 nopti )

Viena ( 2 nopti )

Munchen ( 1 noapte )

Hohenschwangau ( 2 nopti )

Innsbruck ( 1 noapte )

Muzeul Swarovski ( Kristallweltenstraße 16112 Watten )

Heilingenblut ( 1 noapte )

Budapesta ( 1 noapte )

Sibiu ( 1 noapte )

 

Budapesta

De vizitat

Palatul Parlamentului

Cladire impozanta cu  arhitectura neo gotica,  situata in  Piaţa Kossuth Lajos, pe partea stângă a Dunării, este a doua mare cladire  din Europa, construită în perioada 1885-1904.

Dealul Castelului

Platou calcaros cu lungimea de 1 km si cuprinde cladiri medievale si muzee

Castelul din Buda

Fosta resedinta a regilor, include Galeria Nationala a Ungariei, Muzeul de Istorie si Biblioteca Nationala.

Insula Margareta

Cu o lungime de 2,5km si o latime de 500m, are numeroase parcuri tematice, cel mai interesant find “Parcul acvatic Palatinus”. Langa Podul Margareta se afla fantana muzicala unde apa si muzica se imbina.

Bastionul Pescarului

Cunoscut si pentru panorama asupra portiunii Pesta dar mai ales pentru cele  7 turnuri  ce simbolizeaza corturile celor 7 capetenii de trib care au condus poporul maghiar la sfarsitul sec al IX-lea.

Catedrala Sfantul Stefan, Piata Eroilor, Marea Sinagoga, Podul cu Lanturi, Dealul Gellert. Sunt alte obiective importante.

 

Viena

Catedrala Sf. Ştefan/ Schonbrunn. cu Muzeul Tehnic  un imens laborator de fizică Gloriette Labirint Muzeul Trăsurilor.

Masa de seara la   Figlmuller, un restaurant celebru pentru şniţelele sale vieneze.

Palatului Imperial Hofburg.   Muzeul lui Sisi şi apartamentele imperiale.

Muzeul de Artă, Belvedere  şi Muzeul Militar.

Plimbare pe Mariahilferstrasse

 

Innsbruck la Hotel Innsbruck 4*

The hotel offers comfortably appointed, soundproof rooms, most of them air-conditioned. Rrestaurant and lobby bar on the premises. On-site wellness area features indoor swimming pool, sauna, steam bath, adventure shower, fitness and massage rooms. Services: 24-hour front desk, currency exchange, car rental.

 

de aici mergeti spre muzeul Swarovsky, pasul Gerlos, turul cascadelor Krimml , si apoi Grossglokner si va cazati la:

Heiligenblut

Hotel POST 4*

LOCATION  The hotel is located in the centre of Heiligenblut, directly opposite the bergbamn (cable car to top of mountain

 

Munchen de vizitat:

Muzeul Deutsches
are multe  lucruri interactive pentru copii
considerat primul muzeu tehnic cu automobile, avioane, trenuri, vapoare si submarine expuse in sali imense. Vizitatorii pot de asemenea sa incerce experimente de fizica si chimie.

Adresa Museumsinsel 1, 80538 München, Germania

GPS 48.130471,11.58324

Tip Muzeu

Program 9:00 – 17:00

Palatul Nymphemburg

Adresa Schloß Nymphenburg 1, 80638 München, Germania

GPS 48.15777,11.50054

Tip Palat

Program Luni-Duminica – Aprilie – Octombrie – 09:00-18.00

 

Acvariul din Munchen
toate acvariile sunt rotunde

Adresa Willi-Daume-Platz 1, 80809 München, Germany

GPS 48.173827,11.556243

Tip Acvariu

Program 10:00 – 19:00

 

Muzeul BMW

Adresa Am Olympiapark 2, 80809 München, Germany

GPS 48.177119,11.558905

Tip Muzeu

Program Luni – Sâmbătă – 09:00-18.00 / Duminică – 10:00-18:00

in imediata apropiere este

Parcul Olimpic Munchen
a fost gazda în 1972 a Olimpiadelor Internaţionale

Adresa Spiridon-Louis-Ring 21, 80809 München, Germania

GPS 48.175731,11.547596

Tip Parc

Program Luni – Duminica – 08:30-18:00

 

si Tierpark Hellabrunn, mai mare decat gradina zoologica din Viena si una dintre cele mai mari din lume. Animalele sunt tinute in zone ce recreeaza mediul lor natural iar gradina in sine este impresionanta. Copiilor le este oferita propia zona de joaca cu animalele. Biletul costa 9 euro pentru adulti si 4,5 euro pentru copii cuprinsi intre 4 si 14 ani. La Zoo se poate ajunge cu autobuzul nr. 52, cu plecare din Marienplatz sau cu U-Bahn U3 pana la Thalkirchen.

 

 

Castelul Hohenschwangau a fost construit pe ruinele cetătii Schuangau (sau Schwanstein), care a fost mentionată pentru prima dată în registrele istorice datând din secolul al XII-lea. Cetatea medievală a fost construită de o familie de cavaleri si a servit ca resedintă a seniorilor din Schwangau. În 1523, castelul a fost descris ca având ziduri prea subtiri pentru a fi utile în scopuri defensive. După stingerea familiei cavaleresti în secolul al XVI-lea, fortăreata si-a schimbat de mai multe ori proprietarii si a fost distrusă de mai multe ori. Declinul cetătii a continuat până când aceasta a ajuns în cele din urmă în stare de ruină, la începutul secolului al XIX-lea.

În aprilie 1829 printul de coroană Maximilian (viitorul rege Maximilian al II-lea al Bavariei  (1811-1864) a descoperit situl istoric în timpul unei plimbări pe jos si si-a manifestat entuziasmul cu privire la frumusetea zonei înconjurătoare. El a achizitionat locul pe care se aflau ruinele – pe atunci încă cunoscute sub numele de Schwanstein – în 1832. În februarie 1833 s-a început reconstructia castelului, care a continuat până în 1837, cu completări efectuate până în 1855. Arhitectul Domenico Quaglio (1787-1837) a fost responsabil pentru aspectul exterior în stil neogotic al castelului. El a murit în 1837 si sarcina sa a fost continuată de Joseph Daniel Ohlmüller (decedat în 1839) si Georg Friedrich Ziebland. Regina Maria a creat o grădină alpină cu plante adunate din toate colturile Alpilor.

Castelul Hohenschwangau a fost resedinta oficială de vară si de vânătoare a familiei regale a Bavariei: Maximilian, rege al Bavariei (1848-1864), sotia sa, Maria a Prusiei (1825-1889), si cei doi fii ai lor: Ludovic (viitorul rege Ludovic al II-lea al Bavariei) si Otto (viitorul rege Otto I al Bavariei).

 

 

Muzeul Swarovski,   situat in Wattens (Austria), la aproximativ 15 km de Innsbruck, pe autostrada A12, Kristallwelten Kristallweltenstraße 1. A-6112 / Wattens,  a fost realizat prin contributia designer-ului André Heller. S-a  creat o lume in care imaginatia se imbina cu frumusetea si stralucirea cristalelor.  Lumea cristalelor este completata cu un parc cu un peisaj fantastic, cu cascade, labirinturi si luminatii spectaculare pe timp de noapte.
Inca de la intrare un spectaculos sarpe ornat cu cristale multicolore intampina vizitatorii incolacit pe un stalp. Putin mai incolo o fantana impresionanta este un excelent loc pentru a te fotografia ca amintire.
Interiorul muzeului este o succesiune de camere, care mai de care mai impresionante, toate celebrand prin puterea imaginatiei frumusetea cristalelor Swarovski.
– Teatrul de Cristal, unde pictorita, designer de scene si scriitoarea Susanne Schmogner a creat cu ajutorul unor figuri ce iradiaza scene imaginare
– Pasajul de gheata prin care vei pasi pe o podea in continua miscare, pe langa un zid realizat doar din cristale
– Padurea de Cristal
– Planeta de Cristale, o utopica proiectie 3D
– Poemul plutitor, un poem fara inceput sau sfarsit, ce se deruleaza in fata ochilor vizitatorilor asezati comod in fotolii negre, intr-o camera in intuneric perfect. Avand drept subiect plutirea, poemul a fost scris de catre Hans Magnus Enzensberger special pentru acest muzeu.
Printre diversii artisti care au realizat piese expuse in acest muzeu se numara Salvador Dali, Andy Warhol sau Alexander McQueen.
La finele camerelor cu exponate, un imens magazin ce comercializeaza bijuterii, obiecte fanteziste, binocluri si alte obiecte ornate cu cristale isi deschide portile vizitatorilor.
Parcul contine si un restaurant, pentru a te odihni dupa aceasta excursie in lumea stralucitoare a cristalelor.